Приветствую Вас Гость | RSS
Вторник
21.11.2017, 00:46
Все для тебя
Главная Регистрация Вход
Меню сайта

Категории раздела
Красота и Здоровье [436]
Женское Здоровье [7]
Ах эта свадьба.... [1]
Ты беременна [7]
Диеты [45]
Книги и Журналы [19]
Кулинария [54]
Истории из жизни [38]
Ты - Женщина [40]
Интимные подробности [19]
Светская жизнь [10]
Скачать МР3 [165]

Новости Партнеров

Реклама
Стать партнером | Купить рекламу

Последнее на Форуме

Наш опрос

Чем вы руководствуетесь, принимая решение ложиться спать?
Всего ответов: 149

Контакты

Инна 405888937
Юрий 488804488

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Главная » 2009 » Февраль » 9 » Домашнє вино
Домашнє вино
16:20
Бонусы за все on-line покупки

Готують з винограду культурних та гібридних сортів. Щоб приготувати якісне вино, виноград треба збирати, коли він добре дозріє і в суху погоду. З грон видаляють гнилі, плісняві, пошкоджені й недозрілі ягоди. Бажано, щоб цукристість видавленого з винограду соку була не нижчою 20%. Якщо ж вона нижча, до соку додають цукор. Щоб підняти цукристість на 1%, треба на 90 літрів виноградного соку додати 1 кг цукру.

    Щоб приготувати вино в домашніх умовах, необхідно мати відповідну тару та знаряддя. Це млинок для помолу ягід, прес для видавлювання соку. Найкращою тарою для зберігання домашнього вина є дубова бочка, її бездоганна чистота є однією з найважливіших умов отримання доброго вина. Нову дубову бочку треба залити холодною водою і витримати, а потім промити кип'ятком. Бочку, в якій уже зберігали вино, відразу після звільнення потрібно добре промити, обкурити сірчаним ґнотом, закрити пробкою і поставити в сухе приміщення. Перед повторним заповненням бочку промивають холод-ною водою, запарюють кип'ятком, а при необхідності знімають одне денце і вичитають зсередини. Щоб бочка не текла, денце вкладають точно на попереднє місце, а поміж дугами протягують щіпку сухого очерету. Закінчують підготойку бочки обкурюванням сіркою.

    Розмелену масу з винограду білих сортів кладуть під прес, вичавлюють сік і зливають його у підготовлену тару.
Масу з темних сортів винограду кладуть у чисту дубову діжку і витримують під дашком протягом 2—3 діб, щоб виноградний сік ввібрав у себе з шкірки ягід потрібний колір і аромат. Після цього за допомогою преса вичавлюють сік і зливають у бочку. Отвір бочки прикривають бродильним шпунтом.

    Заливають бочку не до повна, оскільки спочатку бродіння проходить бурхливо і виноградний сік може вибігти. По мірі бродильного процесу бочку доливають соком, що дозрівас к іншій, тимчасовій, посудині. Аж коли сік перестане бродити, бочку доливають і щільно затикають дерев'яною пробкою.

    Коли вино стане зовсім чистим, прозорим, його знімають з осаду, тобто за допомогою гумової трубки переливають в іншу, чисту й обкурену сіркою, бочку.

    Бочку з вином потрібно зберігати у прохолодному, без сторонніх неприємних запахів погребі з температурою не вище 8—10 градусів С.

    Готове вино вибирають з бочки через дерев'яний краник, угвинчений на відстані 5 см від нижнього краю.
Для довгого зберігання вино розливають у пляшки, добре закорковують і тримають у прохолодному чистому приміщенні.


Последние новости:
Категория: Кулинария | Просмотров: 489 | Добавил: cotnar | Рейтинг: 0.0/0 |
Стать партнером | Купить рекламу
Стать партнером | Купить рекламу
Погода, Новости, загрузка...
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Личное меню

Личных сообщений:
Вы вошли как: Гость
IP : 54.224.121.67
Гости
Днюха:
Ты тут: Дня(ей)
Пол:

Реклама от AVA

Полезное
  • Скачать Рефераты
  • Размеры одежды
  • Штрих-код на упаковке
  • Таблицы калорийности
  • Классификация пищевых добавок с кодами Е
  • Сроки выведения спиртного из организма

  • Новости Партнеров

    Зарегистрируйся

    Экономим на покупках
    Бонусы за все on-line покупки

    Друзья сайта
    Эротика и Развлечения

    PHOTOSHARA-бесплатная компьютерная обработка ваших фото
    Aukro.ua

    Поиск

    $ var bnrand = Math.round(Math.random() * 100000); document.write('');
    Стать партнером | Купить рекламу
    Бонусы за все on-line покупки
    Rambler's Top100 Счетчик тИЦ и PR. Для анализа сайта в поисковых системах кликните на счетчике!
    Copyright SvEn © 2017